Kiromassage

I samråd med terapeuten väljer ni tillsammans vilken typ av massage du ska få utifrån dina behov och önskemål; Behöver du slappna av?, Har du spänningar som behöver behandlas?.

Kiromassage är en massagebehandling som blandar olika tekniker. Under en kiromassage använder behandlaren sig av de klassiska massagegreppen men också olika massagetekniker från öst. Det är en mycket lyckad kombination och en av de absolut populäraste metoderna som används idag. Under en kiromassage anpassar terapeuten greppen och teknikerna efter individen och de specifika problem som personen i fråga har.

De olika typer av massage som vi jobbar på våran klinik med är:


Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en djupvävnadsmassage, även kallad myofasciell massage. Detta är en specifik teknik som används för att återställa bindvävens proportioner till normala. Med hjälp av djupvävnadsmassage kan man öka rörelseomfånget, skapa en bättre hållning och återställa musklernas funktion. Under en Deep Tissue Massage är det främst bindväven som behandlas, det vill säga, fascia, senor, ligament, ledkapsel och benhinnor. Rekommenderas för stelhetsproblematik. 

Boka tid

Myotensiv massage


Denna massageteknik är mycket avancerad och förutom att öka rörligheten och elasticiteten kan man även lindra muskelsmärtor. Myotensiv massage lämpar sig extra bra för idrottare men också för rehabilitering efter en skada.

Boka tid

Artikulering

Med hjälp av tekniken Artikulering kan man hjälpa kroppen att återställa och normalisera muskelspänningar och ledernas elasticitet. Artikulering är ett komplex av passiva rörelser och går ut på att förbättra rörligheten. Med denna teknik bidrar man också till eliminering av toxiner och metaboliter från ledområdet genom att man normaliserar blodflödet och lymfflödet. Artikulering kan också bidra till smärtlindring och ger en skönt avslappnande effekt då tekniken minskar retningar i nervsystemet.

Boka tid

Myorelax

 

Myorelaxmassage riktar sig främst som behandling för muskelvävnad som befinner sig i hypertonus, alltså kraftig muskelspänning alternativt muskelspasmer, av olika orsaker. När en muskel befinner sig i hypertonus försämras blodcirkulationen och det ansamlas nedbrytningsprodukter. Med hjälp av de tekniker som används i myorelax massage kan man hjälpa musklerna att slappna av, ge ökad elasticitet och minska kontrakturerna. Myorelaxmassage har även god effekt på stress.

 Boka tid


Cyriax

denna teknik andvänds vid tendinopatier alltså inflammationer i senor ligament och muskelfästen, den lossar sammanväxningar i områden som vrister efter vrickningar. Den används även vid muskelbristningar för att i största mån få tillbaka muskel funktionen 

Boka tid

Massage med lera

En mild djupt terapeutisk behandling. Massagen utförs med varm lera*, som har terapeutiska egenskaper Leran är alkalisk och via osmos tränger den in i kroppen och reagerar kemiskt med överskottsyror och bildar kemiska salter som sen förs ut ur kroppen via urinen. 

Efter leran följer en härlig oljemassage med eteriska oljor med olika behandlande egenskaper som väljs utifrån dina behov. Denna behandling är både avslappnande energihöjande. 

Behandlingen är särskilt gynnsam för reumatism, fibromyalgi, psoriasis, utbrändhets, stress, svullnad, blåmärke.
boka tid